Fastighet
2 min lästid

Bonnier Fastigheter ny ägare i Prisma Properties

28:e mars 2024, 12:17
Bonnier Fastigheter ny ägare i Prisma Properties
Fredrik Mässing. Foto: Odel Film.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Bonnier Fastigheter byggde Segmentet 1990 för egen verksamhet och har sedan dess ägt och förvaltat fastigheten. Vi är långsiktiga som ägare men vårt fokus för direktägda fastigheter ligger idag på kontor och bostäder varför det blivit dags att avyttra fastigheten. Vi är väldigt nöjda med denna affär där vi avyttrar fastigheten till en köpare med bevisad förmåga att vidareutveckla den på ett bra sätt, samtidigt som vi kliver in som ny ägare i Prisma Properties. Prisma är ett bolag med en mycket fin fastighetsportfölj med inriktning på lågprishandel, ett nytt segment för oss som vi tror starkt på. Bolaget har långa hyresavtal och beståndet är i princip fullt uthyrt till ledande lågprisaktörer. Affären följer vår strategi för ökad diversifiering via indirekta investeringar i Bonnier Fastigheter Invest säger Tomas Hermansson, VD Bonnier Fastigheter.

Tomas Hermansson. Bildkälla: Bonnier Fastigheter.

Prisma Properties har redan tillträtt och kommer nu att utveckla fastigheten som ligger centralt vid södra infarten till Kungens Kurva, bredvid Heron City.

– Vi är mycket glada över att välkomna Bonnier Fastigheter som ny aktieägare och samtidigt utveckla lågprishandel i ett av Sveriges mest attraktiva handelsområden. Förvärvet av fastigheten Segmentet 1 ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi och stärker vår position som den ledande utvecklaren inom lågprishandel. Kungens Kurva står inför en spännande omvandling de kommande åren, där flera aktörer i området har stora utvecklingsplaner. Lågprishandeln var den sektor som 2022 stod för störst andel av butiksöppningarna i Sverige och har sedan dess fortsatt att gå starkt framåt. Vi ser en stor efterfrågan på nya lägen från de ledande lågprisaktörerna, säger Fredrik Mässing, VD Prisma Properties.

#bonnier fastigheter #prisma fastigheter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0