Fastighet
2 min lästid

Sveafastigheter får ny VD

20:e mars 2024, 12:07
Sveafastigheter får ny VD
Erik Hävermark. Foto: Martin Brusewitz.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Erik Hävermark har haft rollen som affärsutvecklingschef och tillförordnad VD på Sveafastigheter sedan december 2023. Han har tidigare varit projektutvecklingschef på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB.

– Jag är övertygad om att Erik Hävermark, med sin omfattande erfarenhet och kompetens från fastighetsbranschen, framgångsrikt kommer leda Sveafastigheter och genomföra vår strategi, säger Peter Wågström, styrelseordförande i Sveafastigheter.

Den nya VDns fortsatta fokus kommer att vara att skapa förutsättningar för att Sveafastigheter ska kunna dra nytta av sin marknadsposition och exekvera planen för ägarspridning av Sveafastigheter under året.

Martina Lous-Christensen utsågs i december 2023 till ny CFO.

– Jag är samtidigt glad över att kunna välkomna Martina Lous-Christensen till sin roll som CFO. Med Erik och Martina har vi nu en mycket kompetent ledning på plats och jag ser fram emot att jobba tillsammans med dem i realiseringen av bolagets fulla potential på vår tillväxtresa, säger Peter Wågström.

– Vi skapar nu optimala förutsättningar för att Sveafastigheter ska kunna dra nytta av sin unika marknadsposition. Tittar vi framåt ser vi sjunkande kapitalkostnader, tillkommande intjäning från fastigheter genom nyproduktion och sänkta kostnader tack vare ett fokus på kärnaffären bostäder. Erik Hävermark med sin erfarenhet och kompetens är helt rätt person för att leda Sveafastigheter, säger Leiv Synnes, VD för SBB.

– Det är med stor glädje jag åtar mig detta uppdrag. Sveafastigheter har byggt en mycket kompetent och erfaren organisation med en attraktiv bostadsportfölj i starka tillväxtregioner med både förvaltningsfastigheter och projektfastigheter. Jag ser fram emot att tillsammans med hela teamet på Sveafastigheter fortsätta att utveckla bolaget framåt, säger Erik Hävermark.

#karriär #sveafastigheter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0