Fastighet
2 min lästid

Hon blir Citycons nya VD

13:e mars 2024, 14:23
Hon blir Citycons nya VD
Henrica Ginström. Bildkälla: Citycon
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Henrica Ginström är för närvarande COO och har tidigare haft rollerna som kommersiell direktör i Norge och vice VD för investerarrelationer och kommunikation. Hon har både en civilingenjörsexamen i teknik från Aalto-universitetets tekniska högskola i Helsingfors och även en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Helsingfors.

– Jag är väldigt glad över att få möjligheten att bli VD för Citycon. Det har varit ett nöje att arbeta på Citycon de senaste 13 åren och jag ser fram emot att vara med och skapa företagets framtid tillsammans med det starka teamet på Citycon. Bolagets strategi bygger på att fokusera på högkvalitativa centra på starka och växande marknader i de stora nordiska städerna, säger Henrica Ginström.

Hon ersätter Citycons nuvarande VD F. Scott Ball, som har haft tjänsten sedan 2019 och som efter ömsesidig överenskommelse slutar den 1 april 2024. Han fortsätter som styrelseledamot i bolaget.

Chaim Katzman, ordförande för Citycon tackar avgående VD och lyfter inte minst “hans förmåga att utveckla en grupp nya begåvade ledare”. Samtidigt är han glad att presentera en ny VD.

– Henrica har bred erfarenhet och en djup förståelse för vår verksamhet och vi tror att hon är rätt person att leda företaget på en ständigt föränderlig detaljhandelsmarknad. Jag är övertygad om att Henrica och de goda medarbetarna på Citycon kommer att skapa värde och ta företaget till nästa nivå, till bästa för företagets partners, säger han.

–Jag vill tacka företaget, de anställda och styrelsen för det fantastiska samarbetet under min tid på Citycon. Jag känner mig privilegierad och tacksam över att ha arbetat med ett så passionerat och professionellt team. Henrica har arbetat nära mig under min tid på Citycon och jag är övertygad om att Henrica är rätt person för rollen som VD. Med henne är Citycon väl positionerat för att bygga vidare på det vi har uppnått under de senaste fem åren, säger F. Scott Ball.

#citycon #karriär
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0