Fastighet
2 min lästid

Näringslivsprofilen tar över Stockholmsmässan

8:e februari 2024, 12:45
Näringslivsprofilen tar över Stockholmsmässan
Bildkälla: Stockholmsmässan.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

I höstas beslutade koncernstyrelsen för Stockholm Stadshus AB att inleda en försäljningsprocess av Stockholmsmässan AB, genomförandebolag i dotterbolaget Mässfastigheter AB. Som ny ägare eftersöks en aktör lämpad att driva, utveckla och anpassa mässans verksamhet framåt.

– Nu går vi in i aktiv fas i försäljningsprocessen av mässkoncepten. En fråga tätt kopplad till att vi vill utveckla området med bostäder, arbetsplatser och idrottskluster. Med sin gedigna erfarenhet av näringslivsfrågor är Staffan Ingvarsson en utmärkt person att leda bolaget i en för Stockholm så viktig förändringsresa, säger Karin Wanngård (S) styrelseordförande Stockholmsmässan.

– Jag ser fram emot att leda bolaget i en transformering som ska ge goda förutsättningar inte bara för en ny ägare utan också för en fortsatt utveckling av mäss- och mötesbranschen i stockholmsregionen, säger Staffan Ingvarsson.

Fortsätter till 2029

Styrelsen för Stockholmsmässan fattade beslut om ny vd den 7 februari. Staffan Ingvarsson tillträder tjänsten den 8 februari och ersätts under sin tjänstledighet från Stockholm Business Region av vice VD Caroline Strand.

Stockholmsmässan AB, genomförandebolag av mässor, kongresser, konferenser och evenemang, är dotterbolag till Mässfastigheter i Stockholm AB ägt av Stockholms Stadshus AB.

Programarbetet för Älvsjös framtida utveckling pågår och Stockholmsmässan kommer att välkomna utställare och besökare i befintliga lokaler minst fram till årsskiftet 2028/2029.

#Älvsjö #älvsjömässan #stockholm #stockholm business region #stockholms stad
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0