Fastighet
2 min lästid

Skandia Fastigheter hyr ut 9 000 kvm till skola

12:e oktober 2023, 07:19
Skandia Fastigheter hyr ut 9 000 kvm till skola
Gäddan 8. Bildkälla: Skandia Fastigheter.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Malmö Neptunigymnasium drivs av Malmö stad och kommer att ha fokus på hälsa, samhällsnytta och välfärd. Skolan kommer också att erbjuda introduktionsprogram, yrkesprogram och högskoleförberedande program under samma tak. Filosofin bakom upplägget är att ungdomar med olika intressen och erfarenhet ska mötas under sin utbildning, med positiva integrerande effekter.

– Många ungdomar vill jobba med och för andra människor, de vill göra skillnad för andra och för samhället och på Malmö Neptunigymnasium leder utbildningen till jobb inom bland annat vård, medicin, hälsa och omsorg. Skolans läge är viktigt för både potentiella elever och medarbetare – det är inte ofta vi får möjligheten att starta en helt ny gymnasieskola i ljusa och moderna lokaler mitt i centrala Malmö, säger Anneli Schwartz, direktör för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Malmö stad.

I den Miljöbyggnad-certifierade fastigheten Gäddan 8 på Universitetsholmen, får de 1 000 eleverna absolut närhet till såväl Malmö Central och city som till parkerna runt Malmöhus Slott. Själva byggnaden har en gedigen utbildningshistoria och har huserat Malmö Universitet – tidigare Malmö Högskola – under de senaste 25 åren.

– Med det stora behov som råder är det extra roligt att nu få bidra till att tillföra 1 300 nya gymnasieplatser genom Malmö Neptunigymnasium, och även Academedias Sjölins gymnasium som nyligen öppnat för 300 elever i vår fastighet Aktern 5. Extra stolta är vi över att vara en av få privata aktörer i branschen som fått förtroende att samarbeta med Malmö stad i detta hänseende. Hos oss får de inte minst en hyresvärd med särskilt fokus på hälsa och trygghet – vårt mål är att genomlysa alla våra skolmiljöer med hjälp av vårt egenutvecklade verktyg Hälsohoppet, säger Tim Prevolnik Sjöstrand, marknadsområdeschef för Malmö på Skandia Fastigheter.

#malmö #skandia #skandia fastigheter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0