Fastighet
2 min lästid

Castellum vill bygga 25 000 kvm åt storbolag

1:a september 2023, 09:09
Castellum vill bygga 25 000 kvm åt storbolag
Tobias Hansson och Mats Eriksson. Foto: Jonas Bilberg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

I dag är Hitachi Energys medarbetare utspridda på tre områden i Västerås, Tegnér, Östermalm och Finnslätten. Avsiktsförklaringen innebär att bolagen tillsammans utreder förutsättningarna för att samla alla Hitachi Energys medarbetare i en nyproducerad byggnad på Finnslätten.

Under förarbetet och utredningsstadiet är Hitachi Energys vision för sitt nya kontor en ledstjärna – Förena människor på en hållbar arbetsplats för alla.

– Vi är glada över att inleda samtal med Castellum som partner för att skapa en framgångsrik arbetsplats med kontors- och produktionsytor samt forskningscenter i ett attraktivt läge. Genom att samla alla kompetenser i Västerås till en gemensam arbetsplats kan vi stärka vår kultur och innovationsförmåga samtidigt som vi vistas en modern och hållbar fastighet, säger Tobias Hansson, VD för Hitachi Energy i Sverige.

Målsättningen är att parterna ska utreda och avtala ett hyresavtal för nyproduktionen under 2024.

– Vi är glada och stolta inför möjligheten att kunna erbjuda riktigt bra kontors- och produktions- och forskningslokaler för Hitachi Energys verksamhet. Vi kommer tillsammans med Hitachi Energy kunna skapa såväl ändamålsenliga som hållbara lokaler för deras verksamhet, som samtidigt attraherar och inspirerar deras medarbetare. Det viktigaste för oss är att Hitachi Energys medarbetare ska trivas bra hos oss, säger Mats Eriksson, VD för Castellum, Region Mälardalen.

Ambitionen är att lokalerna, när marknadsförutsättningarna är rätt, ska byggas centralt på Finnslätten, på en yta mellan Lugna gatan och Effektgatan.

#castellum #finnslätten #hitachi #hitachi energy #västerås
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0