Fastighet
1 min lästid

Stort museum stänger: "Rasrisk"

29:e augusti 2023, 12:24
Stort museum stänger:
Bildkälla: Statens fastighetsverk.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Detta beslut har nåtts i samförstånd mellan Statens Fastighetsverk och Naturhistoriska riksmuseet för att säkerställa såväl personalens som besökarnas trygghet och säkerhet.

– Det har inte rasat ner saker i dom publika delarna, men det pågår fördjupade undersökningar av innertaket och det är mot bakgrund av det som Fastighetsverket har gett oss det här beskedet. Det här handlar om flera ställen i huset. Det är ju som bekant ett stort hus och det innebär en komplexitetsgrad på det hela., säger Catharina Hammarskiöld, pressinformatör på museet till DN.

För att möta de utmaningar som stängningen medför och för att hantera de ökade kostnaderna, kräver Naturhistoriska riksmuseet en extra anslagsfinansiering på 27 miljoner kronor från staten inför kommande år. Dessa pengar är avsedda att täcka inte bara den betydande höjningen av hyran utan också de utgifter som är kopplade till olika renoveringsprojekt.

Årets statliga anslag till Naturhistoriska riksmuseet är för närvarande 203 miljoner kronor, varav en betydande del går till hyran som betalas till Statens Fastighetsverk. Det faktum att pågående renoveringsarbeten har resulterat i ökade kostnader för fastigheten har påverkat hyran.

#naturhistoriska riksmuseet #statens fastighetsverk #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0