Bostad
2 min lästid

Skandalvärd försatt i konkurs

10:e augusti 2023, 09:23
Skandalvärd försatt i konkurs
Genrebild. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX / TT.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Thomas Traneving, ägaren av TTS Holding som är mer känt som Rent Xpress, har inlett ansökan om konkurs med följande meddelande: “Jag ansöker härmed om att tingsrätten försätter TTS Holding i konkurs. Skälet är att bolaget saknar tillräckliga medel för att täcka sina skulder när de förfaller till betalning. Bolaget är insolvent, och detta bedöms som en varaktig situation.”

Tingsrätten har beslutat att godkänna begäran om konkurs.

Rent Xpress var huvudfokus för en granskning med namnet “massvräkningarna” där Hem & Hyra rapporterade om nästan 100 hyresgäster i områdena Hässelby Strand i västra Stockholm och Häggvik i Sollentuna som hade fått kort varsel om vräkning.

Prostitution och knark

Det hela utvecklades till en komplicerad situation där Rent Xpress fungerade som mellanhand, och urvalet av hyresgäster sköttes bristfälligt, vilket resulterade i att personer med kriminell bakgrund hamnade i fastigheterna. Det uppstod snart problem med narkotika, prostitution och polisinsatser i byggnaderna.

Efter en skottlossning i en lägenhet i Häggvik beslutade fastighetsägaren Svenska Nyttobostäder att säga upp blockhyresavtalet med Rent Xpress för 98 lägenheter. Detta ledde till en kedjereaktion där hyresgästerna upptäckte att de hade hyrt från Rent Xpress i tredje hand och blev utkastade.

Rent Xpress hade en omsättning på över 25 miljoner kronor och en vinst före skatt och bokslutsjusteringar på över 1,8 miljoner kronor enligt deras senaste årsredovisning som sträcker sig från den 1 juli 2021 till den 30 juni 2022.

#konkurs #rent xpress #stockholm #svenska nyttobostäder #tts holding
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0