Fastighet
2 min lästid

Kåpan fortsätter växa – tar plats i Kalmar

29:e juni 2023, 07:47
Kåpan fortsätter växa – tar plats i Kalmar
Cecilia Vestin och Kåpan Fastigheter öppnar kontor i Kalmar. Bildkälla: Kåpan.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

​Kåpan Fastigheter bildades i november 2022 och har redan öppnat lokalkontor i Sundsvall respektive Karlstad utöver huvudkontoret i Stockholm. Nu etableras även ett lokalkontor i Kalmar, närmare bestämt i fastigheten Mjölnaren 4 som Kåpan Fastigheter själva äger. Fastigheten är centralt belägen och har utsikt över Kalmarsund och Ölandsbron.​​​​​​

​Kåpan Fastigheter har tidigare kommunicerat att stora delar av förvaltningsuppdraget som SBB haft åt bolaget är avslutat. I och med etableringen av ett lokalkontor i Kalmar avslutas återstående delen av förvaltningsuppdraget och från och med 1 augusti 2023 har Kåpan Fastigheter förvaltning helt i egen regi.

– Det känns fantastiskt roligt att vi kommit så långt på knappt sju månader. Nu har vi fyra kontor och närmar oss 15 anställda. Att bygga en organisation från grunden är nästan unikt i branschen och det har verkligen varit ett lagarbete. Vi har tillsammans lagt en stabil grund som vi nu kan växa utifrån och det är jag stolt över, säger Cecilia Vestin, VD på Kåpan Fastigheter.

Det nyetablerade lokalkontoret i Kalmar ingår i Region Stockholm/Syd, en region med 25 fastigheter fördelat på över 230 000 kvm. Lokalkännedom och närhet till hyresgäster är viktigt, varför valet föll på just Kalmar där det är nära till flera fastigheter i regionen.

“Bred erfarenhet”

Joel Friberg är först ut på kontoret i Kalmar och tillträder rollen som Ekonomisk förvaltare i augusti. Friberg har tidigare arbetat på det kommunägda fastighetsbolaget KIFAB samt på SBB och har på så vis redan lärt känna fastigheter i delar av regionen.

– Joel har en bred erfarenhet från fastighetsbranschen vilken kompletteras med en bakgrund inom marknadsföring och ett stort intresse för hyresgästrelationen. Det är väldigt viktigt och värdefullt för oss. Vi ser alla mycket fram emot att Joel börjar efter sommaren och etablerar Kåpan Fastigheter i Kalmar, säger Cecilia Vestin.

​– Jag ser mycket fram emot att ansluta till teamet på Kåpan Fastigheter och bidra till den fortsatta utvecklingen. Det känns som att komma hem. Kåpan Fastigheter arbetar nära sina hyresgäster och har ett långsiktigt perspektiv i förvaltningen vilket jag värdesätter högt, avslutar Joel Friberg.

#kalmar #kåpan fastigheter #sbb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0