Fastighet
2 min lästid

Han tar över som VD för SLP

13:e mars 2023, 09:27
Han tar över som VD för SLP
Peter Strand, VD vid SLP. Bildkälla: SLP.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Som arbetande vice ordförande kommer Peter Strand utöver styrelseuppdraget, och som anställd i bolaget som transaktions- och strategichef, ha ett särskilt fokus på fastighetsförvärv samt att bistå styrelse och ledning i strategiska frågor.

Tommy Åstrand, nuvarande CFO för SLP, kommer efter årsstämman den 26 april att efterträda Peter Strand som VD och Matilda Olsson, nuvarande ekonomichef, kommer samtidigt tillträda som CFO.

Koncernledningen kommer därmed att bestå av Tommy Åstrand som VD, Matilda Olsson som CFO och Christian Berglund som Fastighetschef.

– Peter, som en av grundarna och huvudägarna av bolaget, har tillsammans med mig under drygt fyra år målmedvetet byggt upp verksamheten med en organisation präglad av hög kompetens och stort engagemang. Detta möjliggör att vi nu kan genomföra denna succession med Tommy och Matilda. Peter kan på så sätt få möjlighet att i sin nya roll fokusera på strategiska frågor och transaktioner, vilket han brinner för. Detta säkerställer att vi fortsätter att utveckla bolaget, våra medarbetare och därmed skapa aktieägarvärde, säger styrelsens ordförande Erik Selin.

Tommy Åstrand som tillträder som ny VD efter årsstämman har varit anställd som CFO på SLP sedan år 2020. Tommy har mångårig erfarenhet från noterade fastighetsbolag och har bland annat varit CFO på Victoria Park AB, Hembla AB och Tribona AB.

– Att Tommy, som jag arbetat ihop med under mycket lång tid i tre olika noterade fastighetsbolag, tillträder som ny VD skapar en kontinuitet i SLP och säkerställer en fortsatt tillväxt i enlighet med lagda strategier. Jag är övertygad om att Tommy tillsammans med Christian, som varit med sedan bolaget bildades och under 15 års tid arbetat med logistikfastigheter i ledande positioner, kommer på ett utmärkt sätt fortsätta utveckla bolaget. Med den tryggheten kan jag i min nya roll fokusera på transaktioner och den strategiska utvecklingen av bolaget, säger nuvarande VD Peter Strand.

Läs även:

Därför fortsätter fastighetsbolaget att förvärva
9:e december 2022
Premium
Därför fortsätter fastighetsbolaget att förvärva
SLP:s Peter Strand om strategin.
#slp
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0