Fastighet
1 min lästid

AMF Fastigheter startar utvecklingsteam

23:e februari 2023, 11:15
AMF Fastigheter startar utvecklingsteam
AMF Fastigheters nya enhet Fastighetsutveckling. På bild: Per Helgesson, Kajsa van Dijck, Annika Ljungberg och Anna Korpi. Foto: Johan Strindberg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Under våren kommer rekryteringar ske för att stärka teamet ytterligare.

– Fastighetsutveckling är naturligtvis något vi har jobbat med länge, men genom att samla kompetensen i en egen enhet får vi en mer naturlig plattform för utvecklingsfrågor. Fokus kommande år är att fortsätta skapa attraktiva platser där människor vill vara, och samtidigt att ta tillvara på de möjligheter som ges i en ny, utmanande tid, säger Magnus Behrenfeldt, stadsutvecklingschef AMF Fastigheter.

Ska identifiera utveckling

Utöver Per Helgesson, som leder det nya teamet, har Annika Ljungberg, Anna Korpi och Kajsa van Dijck klivit in i rollen som fastighetsutvecklare. Inom kort inleder AMF Fastigheter en extern rekryteringsprocess för att ta in ytterligare spetskompetens.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att arbeta med den fortsatta utvecklingen av fastigheter och plaster i vår befintliga portfölj. Vi kommer att identifiera och driva utvecklingsmöjligheter i hela beståndet, bland annat i Marievik som är ett stort fokusområde för AMF Fastigheter framåt, säger Per Helgesson, Fastighetsutvecklingschef.

I december förvärvade AMF Fastigheter fastigheterna Marievik 27 och Marievik 30 på Liljeholmskajen i Stockholm där ett omfattande stadsutvecklingsprojekt planeras under kommande år.

#amf fastigheter #liljeholmen #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0