Fastighet
2 min lästid

Sima Ghaemi Håkansson ny chef på Skanska Fastigheter

23:e januari 2023, 16:57
Sima Ghaemi Håkansson ny chef på Skanska Fastigheter
Sima Ghaemi Håkansson. Bildkälla: Skanska.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

I sin nya roll kommer hon att ansvara för Skanska Fastigheter Stockholms fastighetsförvaltning samt fastighetstransaktioner av primärt kontorsfastigheter i Stockholmsområdet.

Sima Ghaemi Håkansson tar i och med nya rollen även plats i Skanska Fastigheter Stockholms ledningsteam.

Hon har i sin senaste roll arbetat som affärsutvecklare där hon identifierat och analyserat nya affärsmöjligheter samt medverkat vid förvärv och försäljning av fastigheter.

– Jag är väldigt glad att Sima tar sig an denna roll. Hon har bred erfarenhet inom fastighetstransaktioner och hållbar fastighetsutveckling. Vi har nyligen förvärvat kontorsfastigheten Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad genom en interntransaktion och ett viktigt fokusområde framåt är att etablera en långsiktig förvaltningsportfölj med högkvalitativa, klimatsmarta och hälsosamma kontorshus, säger Fredrik Bergenstråhle, VD för Skanska Fastigheter Stockholm.

– Jag ser fram emot min nya roll och att leda och utveckla Skanska Fastigheter Stockholms fastighetsförvaltning och transaktionsverksamhet i Stockholmsområdet. Vårt kunderbjudande är i ständig utveckling och förväntningarna på vad moderna kontor ska erbjuda utvecklas hela tiden säger Sima Ghaemi Håkansson.

Ny ledning

Karin Johansson har utsetts till ny affärsutvecklingschef för Skanska Fastigheter Stockholm och efterträder Anna Galli som övergår till en roll som senior advisor.

I sin nya roll kommer hon ansvara för att initiera nya projektidéer och bygga vidare på Skanska Fastigheter Stockholms landbank vilket även inkluderar att driva detaljplaneprocesser i Stockholmsområdet.

– Karin Johanssons breda kompetens och långa erfarenhet inom både förvaltning och projektutveckling har bidragit på många sätt till verksamheten genom åren. Karin bär alltid miljö- och hållbarhetsflaggan högt. Hon har också en förmåga att se helhetsaffären och har ett stort nätverk. Att hon nu fortsätter med arbetet att vidareutveckla vår landbank och ansvarar för att initiera nya kontorsprojekt känns väldigt bra, säger Fredrik Bergenstråhle.

Skanska Fastigheter Stockholms ledningsteam består från och med 1 januari av:

  • Fredrik Lantz – Uthyrnings- och marknadschef
  • Karin Johansson – Affärsutvecklingschef
  • Sima Ghaemi Håkansson – Fastighets- och transaktionschef
  • Markus Dangré – Projektchef
  • Magnus Hellsten – Projektchef
  • Gabriella Ziethén – Ekonomichef
  • Fredrik Bergenstråhle – VD
#skanska #skanska fastigheter #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0