Fastighet
2 min lästid

Fastighetsägarna rekryterar från Moderaterna

17:e januari 2023, 12:22
Fastighetsägarna rekryterar från Moderaterna
Bildkälla: Fastighetsägarna.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Anders G Johansson har lång erfarenhet från politiska tjänstemannaroller i partipolitiken, bland annat från Moderaternas Kommunstyrelsekansli i Göteborg där han var stabschef innan uppdraget i regionen. Han har också en bakgrund inom Försvarsmakten som Major med erfarenhet från tre utlandstjänstgöringar.

– Det här är en strategisk rekrytering som gör att vi flyttar fram positionerna och stärker vårt näringspolitiska arbete i Göteborg. Anders gedigna erfarenhet av politiskt påverkansarbete och breda nätverk kommer bli en stor tillgång för oss som organisation och alla medlemmar, säger Rikard Ljunggren, vd för Fastighetsägarna GFR.

Tillträder i februari

Hans uppdrag blir att fortsätta arbetet med att driva utvecklingen inom Fastighetsägarnas kärnfrågor. Det handlar om förbättrade förutsättningar på fastighetsmarknaden, trygga och attraktiva städer och resurseffektiva och hållbara fastigheter.

Geografiskt ansvarar Anders för Göteborg, ett uppdrag han delar han med kollegan Linda Siverbo.

– Jag ser fram emot att börja på Fastighetsägarna GFR och gå in i min nya roll. Jag tycker att det ska bli spännande att utforma det näringspolitiska arbetet och ta vid i arbetet med att tillgodose branschens intressen, säger Anders G Johansson.

Anders G Johansson tillträder tjänsten den 1 februari.

I Fastighetsägarna GFR ingår Västra Götalands, Värmlands, Hallands, Jönköpings, Kalmar och västra Östergötlands län. Huvudkontoret ligger i Göteborg och lokalkontoren finns i Borås, Halmstad, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Linköping, Skövde och Uddevalla.

#fastighetsägarna #fastighetsägarna gfr
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0