Fastighet
2 min lästid

Catena köper fastigheter för halv miljard

22:a december 2022, 15:24
Catena köper fastigheter för halv miljard
Arendal 13:3. Foto: Peter Svensson.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Båda fastigheterna ligger i nära anslutning till viktiga logistikpunkter och har ICA Fastigheter som hyresgäst. Förvärvet genomförs som en sale and lease back-transaktion där ICA i samband med försäljningen tecknar ett 7-årigt hyresavtal med Catena.

Köpeskillingen för aktierna uppgår till 176 miljoner kronor. Genom förvärvet utökar Catena portföljen med två moderna kyl-och- fryslager på bästa logistiska läge och befäster relationen med ICA som hyresgäst.

Fastigheten Arendal 13:3 är belägen på ett citynära läge i Arendal, Göteborg med nära anslutning till motorvägarna E6 och E20 samt Göteborgs hamn. Fastigheten, som byggdes 2020, omfattar en kyl- och frysbyggnad och är certifierad enligt BREEAM Outstanding. Den blev det första lagret för e-handelsdistribution att uppnå den nivån och vann även priset ”BREEAM Building of the Year 2022”.

Fastigheten Viby 19:106 ligger invid E18 i Brunna Logistik Park vid Upplandsbro, Stockholm. Brunna Logistik Park är ett logistiskt kluster med företag som Zalando, Postnord och Systembolaget etablerade i området. Fastigheten genomgår just nu en certifieringsprocess för Miljöbyggnad Silver som väntas vara klar 2023.

Tillträder i februari

Säljaren av fastigheterna är ICA Fastigheter, ett fastighetsbolag som ingår i Sveriges ledande dagligvaruhandelskedja ICA Gruppen med över 1 200 butiker med omfattande onlineverksamhet.

ICA tecknar 7-åriga hyresavtal i samband med försäljningen Driftnettot för båda fastigheterna väntas uppgå till 28,8 Mkr. Köpet genomförs med egna medel och tillgängliga krediter. Tillträdet beräknas ske 1 februari 2023.

–  I linje med Catenas uttalade strategi utökar vi vår fastighetsportfölj med två moderna logistikanläggningar med hög prestanda, inte minst utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Genom förvärvet utökas vår exponering mot kyl- och fryssegmentet och vårt långvariga samarbete med ICA fördjupas ytterligare, säger Catenas VD Jörgen Eriksson.

#catena #göteborg #ica #ica fastigheter #upplands-bro
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0