Fastighet
2 min lästid

Novier förvaltar åt internationell fastighetsjätte

20:e december 2022, 11:50
Novier förvaltar åt internationell fastighetsjätte
Fredrik Lindén och Kinga Kinnunen, Novier. Bildkälla: Novier.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Union Investment är ett internationellt fastighetsinvestmentbolag som specialiserat sig på öppna fastighetsfonder för privata och institutionella investerare. Union Investment har tillgångar under förvaltning på cirka 54 miljarder euro i sina öppna fastighetsfonder, specialiserade fonder och andra service- och samlade mandat.

Företagets portföljer avseende öppna fastighetsfonder omfattar ca 480 fastigheter och projekt i 26 länder i Europa, Amerika och Asien.

– Det är mycket inspirerande och roligt att ha fått förtroendet från Union Investment att förvalta deras svenska kontorsfastighetsportfölj. Union Investments högt ställda krav i såväl ekonomisk rapportering, kommersiell och teknisk förvaltning, drift och hållbarhet är något som vi uppskattar och bidrar till att våra specialister, som ligger i framkant, ytterligare kan utveckla aktuella fastigheter och skapa värden i portöljen. Vi ser fram emot ett givande och personligt samarbete med Union Investment, säger Kinga Kinnunen, Förvaltningschef, Partner, Novier.

Stockholm och Arenastaden

Uppdraget som startar efter årsskiftet, förutom uthyrninguppdraget som startade redan 1 november, avser totalförvaltning och uthyrning av fastigheter om cirkaa 100 000 kvm bestående av kommersiella fastigheter i centrala Stockholm och i Arenastaden i Solna.

Fastigheterna utgörs primärt av kontorslokaler, men även av butiks- och restauranglokaler.

– Vi är mycket glada över att inleda vårt samarbete med Novier avseende förvaltning och uthyrning av våra kontorsfastigheter i Sverige. Noviers förvaltningsstrategi och arbetssätt motsvarar väl vår höga ambitionsnivå vilket vi värdesätter högt. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbetet med teamet på Novier, säger Marcel Rousseau, Head of Asset Management Europe 3, Union Investment.

#novier #union investment
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0