Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Bonnier köper bostäder på Söder

15:e december 2022, 16:34
Bonnier köper bostäder på Söder
Stockholm Ersta 25. Bildkälla: Pixprovider
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Fastigheten Stockholm Ersta 25 består av tre huskroppar om ca 3 500 kvm fördelat på ca 2 000 kvm bostäder och 1 500 kvm lokaler.

Säljaren är Ersta Diakonisällskap som avstyckat en del av stamfastigheten. Fastigheterna består av byggnader från slutet av 1950-talet och har delvis moderniserats.

Nu påbörjas ett större utvecklingsarbete med att totalrenovera och modernisera de byggnader som inte tidigare renoverats. Tillträde sker den 15 december 2022.

Bonnier Fastigheter är inne i en expansiv fas med ambitionen att växa genom både förvärv och projektutveckling andelen bostäder i fastighetsportföljen till cirka 25%.

“Vi äger länge”

Bonnier Fastigheters nuvarande bostadsbestånd består huvudsakligen av fastigheter och projekt ägda genom HållBo AB, ett JV-bolag som samägs med ByggVesta.

– Långsiktighet och hållbarhet utmärker hela Bonnierkoncernen, och inte minst Bonnier Fastigheter. Vi äger våra fastigheter länge, förvaltar dem i egen regi och skapar långa, hållbara och personliga relationer med hyresgäster. Ersta 25 passar väl in i vår strategi att utveckla, äga och förvalta långsiktigt, säger Tomas Hermansson, Vd Bonnier Fastigheter.

#bonnier #bonnier fastigheter #byggvesta #södermalm #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0