Fastighet
2 min lästid

Maria Strandberg ny CFO hos Amasten

18:e november 2022, 08:32
Maria Strandberg ny CFO hos Amasten
Maria Strandberg. Pressbild: Castellum
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har beslutat att utvärdera förutsättningarna för att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som sedan ska delas ut till aktieägarna i SBB, enligt Lex Asea. Moderbolaget i den nya koncernen kommer vara Amasten.

Maria Strandberg kommer närmast från rollen som CFO på Castellum och har dessförinnan arbetat i olika ledande befattningar inom Kungsleden sedan 2015.

Tar plats i koncernledningen

Hon är civilekonom och har bland annat jobbat som revisor på EY. Maria Strandberg kommer ingå i bolagets koncernledning och tillträder sin roll under våren.

–  Det känns fantastiskt bra att välkomna Maria till det nya bostadsbolaget och vår ledningsgrupp. Maria är en engagerad ledare med strategiskt fokus och lång erfarenhet av att arbeta i en noterad miljö, säger Ylva Sarby Westman, VD Amasten.

–  Jag ser fram emot att som CFO vara med och utveckla det nya bolaget samt skapa de bästa förutsättningarna för tydlig och transparent finansiell rapportering och analys, säger Maria Strandberg, tillträdande CFO för Amasten.

Läs även:

Lämnar Castellum – efter ett halvår
17:e november 2022
Fastighet
Lämnar Castellum – efter ett halvår
Tidigare Kungsleden-toppen slutar.
Tidigare Castellum-toppen till SBB:s bostadssatsning
10:e november 2022
Fastighet
Tidigare Castellum-toppen till SBB:s bostadssatsning
Batljan: “Väldigt glada”.
#amasten #castellum #ilija batljan #sbb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0