Bostad
2 min lästid

Bostadsbolag köptes av Fabege – byter namn

24:e oktober 2022, 07:31
Bostadsbolag köptes av Fabege – byter namn
SHH Bostad blir Birger Bostad. Bildkälla: Birger Bostad.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Sedan hösten 2021 är Birger Bostad ett helägt dotterbolag till Fabege, som har över 500 000 kvm bostadsbyggrätter i sin portfölj.

I och med förvärvet ökade den gemensamma byggrättsportföljen till motsvarande cirka 10 000 boenden, som huvudsakligen är belägna i Solna och Flemingsberg.

Namnbytet till Birger Bostad representerar ett nytt kapitel i bolagets fortsatta resa framåt. Bolagets roll som bostadsutvecklare har tagit en ny kurs mot en bredare stadsutveckling tillsammans med Fabege
inklusive många gemensamma och spännande projekt i Stockholm.

Namnet historiskt kopplat

Namnet Birger Bostad kommer från Birger Gustavsson, byggmästare och grundare av bolaget Fastighets AB Birger Gustavsson som idag är Fabege.

Birger Bostad, som fortsatt är ett självständigt bolag med egen organisation och verksamhet, har
genom åren fortsatt att växa och sedan 2019 bedriver vi även utveckling av samhällsfastigheter. Birger Bostad har totalt färdigställt 46 projekt inkluderande cirka 2 500 boenden och har för närvarande över 300 boenden i produktion.

– Sedan starten har vårt uttalade mål varit att utveckla prisvärda och funktionella boenden utan att tumma på kvaliteten, säger Fredrik Alvarsson, vd på Birger Bostad.

– Att utveckla ett boende för många har genomsyrat hela vårt arbete och vår organisation, vilket det även kommer att göra i fortsättningen. Med en ny ägare och nya typer av bostadsprojekt ser vi nu behovet av att förstärka Birger Bostads position på marknaden och förtydliga vår roll som utvecklare och vårt löfte mot våra kunder.

#birger bostad #fabege #shh bostad
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0