Fastighet
1 min lästid

Balder anställer chef från Heimstaden

14:e oktober 2022, 08:10
Balder anställer chef från Heimstaden
Klara Appelqvist. Bildkälla: Balder.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Klara Appelqvist drivs av hållbar stadsutveckling och har sju års erfarenhet av hållbarhetsarbete i fastighetsbranschen. Efter 11 år i Skåne har flyttlasset gått till Göteborg.

– Balder tilltalar mig på många sätt, bland annat genom bredden av fastigheter och att det är ett bolag med driv. Det finns stora möjligheter att minska branschens miljöpåverkan och vi har även möjlighet till positiv social påverkan för människorna som bor och verkar i våra fastigheter, säger Klara Appelqvist, nytillträdd hållbarhetsansvarig på Balder.

– Vi är mycket glada att ha Klara på plats. Hennes kunskaper och erfarenhet kommer vara mycket värdefullt i arbetet för att uppnå våra hållbarhetsmål. Klara kommer vara drivande i att utveckla hållbarhetsrapporteringen, säger Balders finanschef Ewa Wassberg.

Ska rapporteras lika tydligt som ekonomin

Viktigt för Balders hållbarhetsarbete framöver är att fortsätta arbetet med att genomföra praktiska åtgärder i såväl befintliga fastigheter som nyproduktion och samtidigt koppla samman hållbarhetsarbetet med den finansiella rapporteringen. Målsättningen är att hållbarhetsdata redovisas lika tydligt och uppföljningsbart som ekonomisk data.

Klara Appelqvist efterträder Camilla Holten som valde att lämna bolaget i somras.

#balder #fastighets ab balder #heimstaden
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0