Fastighet
2 min lästid

Rikshem utökar sitt bostadsbestånd i Uppsala

17:e januari 2022, 08:45
Rikshem utökar sitt bostadsbestånd i Uppsala
Rikshems projekt Moränen. Bild: Rikshem
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Fastighetsbolaget ska producera 37 nya hyresrätter utifrån en befintlig samhällsfastighet i Stenhagen, Uppsala. Nyproduktionen Moränen, utgörs av fyra plan och beräknas vara inflyttningsklar andra kvartalet 2023.

Uppsala är en av Rikshems största orter där bolaget nu fortsätter expandera. Nyproduktionen består av 37 hyreslägenheter med 1-3 rum och kök om 32-71 kvadratmeter på Herrhagsvägen, nära Stenhagens Centrum, enligt ett pressmeddelande från Rikshem.  

Bostäderna får en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med genomgående trägolv i alla rum, samt helkaklade badrum. Lägenheterna ovan mark kommer byggas med balkonger och de på bottenplan med uteplats. Det kommer även finnas tillgång till invändig cykelparkering samt säsongsförvaring inom lägenheterna.

Det nya huset kommer ha solceller och certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Byggnaden kommer även att förberedas för IMD (Individuell mätning och debitering av värme och varmvatten) samt nå 56 procent av BBR-kraven i energiprestanda.  

– Det här är ett efterlängtat projekt som vi genomför tillsammans med JSB Construction AB och fint att få starta 2022 med 37 nya lägenheter i ett populärt område där vi vet att många trivs redan idag. Jag och Rikshem ser fram emot att få välkomna våra nya hyresgäster till Moränen under andra halvåret 2023, säger Linda Forsell Fastighetschef för Rikshem i Uppsala.    

#hyreslägenheter #moränen #rikshem #uppsala
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0