Fastighet
2 min lästid

Miljardköper stor tomträtt i Slakthusområdet

4:e november 2021, 08:43
Miljardköper stor tomträtt i Slakthusområdet
Palmfelt center. Foto: Martin Kelam
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Atrium Ljungberg har tecknat avtal om att förvärva tomträtten Palmfelt Center i Slakthusområdet i Stockholm. Förvärvet sker genom en bolagsaffär till ett underliggande totalt fastighetsvärde om drygt 1,5 miljarder kronor. Säljare är St Eriks Markutveckling och tillträde beräknas ske under andra kvartalet 2022, enligt ett pressmeddelande.

Tomträtten omfattar drygt 30 500 kvadratmeter uthyrbar yta. Förvärvet sker genom en bolagsaffär och baseras på ett underliggande fastighetsvärde som ska fastställas genom en uppdaterad marknadsvärdering vid årsskiftet, som preliminärt fastställts till 1 560 miljoner kronor.

Palmfelt Center uppfördes i slutet av 1980-talet för Bankgirot. Byggnaden rymmer cirka 26 000 kvadratmeter för kontor och 5 000 kvadratmeter för datahallar och lager. Bland nuvarande hyresgäster finns bland andra Försäkringskassan, Bostadsförmedlingen och Stockholms Stads Parkering.

Tomträtten har en uthyrningsgrad om 87 procent och ett hyresvärde om cirka 100 miljoner kronor. Palmfelt Center är belägen i den norra delen av Slakthusområdet, i direkt anslutning till den nya uppgången för tunnelbanan som för närvarande byggs genom området.

Förvärvet är villkorat av laga kraft vunnet beslut i kommunfullmäktige som bedöms fattas i januari 2022. Säljare är St Eriks Markutveckling och tillträde beräknas ske under andra kvartelet 2022.

– Palmfelt Center har ett starkt driftnetto och ett attraktivt läge i anslutning till våra befintliga fastigheter och projekt i Slakthusområdet och utgör ett utmärkt komplement till vår satsning i ett av Stockholms bästa kontorslägen, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0