Fastighet
2 min lästid

AFRY ingår avtal om finskt storförvärv

25:e oktober 2021, 09:52
AFRY ingår avtal om finskt storförvärv
Jonas Gustavsson, vd och koncernchef. Bildkälla: AFRY (ÅF + Pöyry)
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

AFRY har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Vahanen Group, ett finskt multidisciplinärt konsultföretag med fokus på bygg- och fastighetssektorn, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Förvärvet ska komplettera och stärka AFRYs bygg- och fastighetsverksamhet i Finland och skapa ett starkare gemensamt erbjudande för kunder inom fastighetssegmentet.

– AFRYs ambition är att stärka vår position i Norden. Tillsammans med Vahanen breddar vi vårt erbjudande mot den finska fastighetsmarknaden och stärker våra miljötjänster, så att vi kan leverera större och mer komplexa projekt. Vahanens starka kompetens inom alla delar i en fastighets livscykel bidrar till att utveckla fler hållbara och digitala tjänster, vilket är viktiga hörnstenar i vår strategi, säger Jonas Gustavsson, VD och koncernchef på AFRY.

Förbundet för finländsk byggindustri RT uppskattar att investeringarna i underhåll av byggnader i Finland utgör 30-50 miljarder euro, cirka 10% av det totala värdet av byggnadsbeståndet i Finland.

Vahanens nettoomsättning 2020 var 46,6 miljoner euro. Företaget har cirka 500 anställda och har kontor i tio städer i Finland (Esbo, Helsingfors, Tavastehus, Jyväskylä, Lahti, Villmanstrand, Tammerfors, Åbo, Björneborg och Vasa) samt kontor i Estland och i Rumänien.

Förvärvet förväntas vara klart i slutet av 2021.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0