Fastighet
2 min lästid

Därför är årets mässtema "Fastighetssäkerhet"

7:e oktober 2021, 14:02
Därför är årets mässtema
Sofie Dagnelid, Head of Cluster vid Fastighetsmässan.
Rebecca Bornlid Lesseur Rebecca Bornlid Lesseur
Like 0

Varje år har Fastighetsmässan olika teman, så kallat Flavour of the year. I år har mässan valt Fastighetssäkerhet.
– Det är ett brett tema som är högst aktuellt, säger Sofie Dagnelid, Head of Cluster vid Fastighetsmässan.

Bakgrunden till att Fastighetssäkerhet blev årets övergripande tema är att arrangörerna märkt att det finns en stor efterfrågan bland besökarna om olika typer av säkerhetslösningar. Det rör sig om allt ifrån brandskydd, säkerhet gällande arbete som utförs på fasader till fukt.

Sofie Dagnelid menar att frågor som rör vatten och fukt är extra aktuellt nu med tanke på översvämningar som drabbat Sverige den senaste tiden. Samtidigt menar hon att återgången till att jobba i kommersiella byggnader, vid lättade restriktioner, skapar nya utmaningar.

 – Vi har olika teman varje år och det märks att detta är något som gästerna efterfrågar. Nu när personer börjar komma tillbaka till jobbet, efter att ha jobbat hemma under pandemin, uppstår nya frågor, säger Sofie Dagnelid.

En fråga som Sofie Dagnelid märkt av är vad som händer med fastigheter när de inte brukats under en längre tid. Samtidigt tänker hon på frågor som rör säkerhet i form av lås och larm.

En tydlig plats

 – Alla som nyttjar fastigheter ska känna sig trygga. För våra besökare som är fastighetsägare och fastighetsförvaltare uppstår frågor om till exempel nycklar, fingeravtryck och hur fastigheterna påverkas när de inte har använts på ett tag, säger Sofie Dagnelid.

Det ska vara enkelt för besökarna att hitta aktörer som fokuserar på säkerhet inom fastighet under mässan. Därför har Fastighetsmässan valt att skapa en tydlig plats åt detta.

Fastighetsmässan kommer ha en dedikerad scen för just fastighetssäkerhet. Däromkring kommer det finnas flertalet utställare med fokus på just fastighetssäkerhet, ur flera aspekter.

Text av Rebecca Bornlid Lesseur

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0