Fastighet
1 min lästid

Wihlborgs största solanläggning invigd

30:e september 2021, 09:29
Wihlborgs största solanläggning invigd
Carina Tollmar, hållbarhetschef på E.ON, Staffan Fredlund, miljö- och klimatchef på Wihlborgs, och Johan Hörlin, Key Account Manager på E.ON. Fotograf: Eskil Blohmé
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Nu inviger Wihlborgs sin största solcellsanläggning hittills. Solcellerna, som är placerade på en av Wihlborgs fastigheter i Lund och som Eon installerat, uppges ha ett lägre klimatavtryck jämfört med standardpaneler.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Solcellsanläggningen på Wihlborgs fastighet Bricks (Nya Vattentornet 3) i Ideon Science Park i Lund utgör 2500 kvadratmeter och beräknas produceracirka 247 000 kWh per år. Det motsvarar ungefär 70 lägenheters årsförbrukning av hushållsel.

– För Wihlborgs har det varit viktigt att välja en europeisk leverantör med livscykelperspektivet i fokus. Om vi kan optimera klimatnyttan genom att installera paneler med lägre klimatavtryck är det en klok investering. Vi sätter stort värde vid att ta ett helhetsperspektiv i våra inköp. Solceller är en viktig del i vårt klimatarbete eftersom det bidrar till miljöprestandan i fastigheten och till ökad förnybar energi i det skånska energisystemet, säger Staffan Fredlund, miljöchef på Wihlborgs. 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0