Fastighet
2 min lästid

Kontorskoncept för 160 miljoner kronor i Kista

22:a september 2021, 11:55
Kontorskoncept för 160 miljoner kronor i Kista
Visionsbild på a:place. Källa: Kungsleden
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Kungsleden har tecknat hyresavtal med Quick Office och Infor som gör att fastigheten Borgarfjord 5 i Kista nu är uthyrd till cirka 40 procent. Därmed startar projektet a:place och fastigheten utvecklas till en toppmodern kontorsbyggnad med fullservice, meddelar Kungsleden i ett pressmedelande.

– Nu sätter vi igång med a:place som kommer att bli en fullservice-byggnad med bästa läge i anslutning till Kistagången och det framtida stoppet för tvärbanan. Det känns riktigt bra att vi har med oss två hyresgäster som verkligen tror på det här projektet, säger Sven Stork, regionchef på Kungsleden.

A:place ska utformas för att minska skillnaden mellan hem och kontor. Projektet innebär en ombyggnation av cirka 10 000 kvm LOA och en investering på cirka 160 miljoner kronor. Byggnaden har ett strategiskt läge och kommer att förses med faciliteter för ett modernt arbetsliv.

– Våra hyresgäster efterfrågar hållbara kontor med ett stort serviceutbud och flexibilitet, och därför kommer vi att utrusta a:place med concierge service, gym, catering och inspirerande sociala ytor, säger Sven Stork.

Kungsleden har tecknat två långa avtal med serviceleverantören Quick Office och programvaruföretaget Infor vilket möjliggör projektstart. Quick Office driver ett coworking space i det nyöppnade Eden i Hyllie, vilket är Kungsledens första nyproduktion. De driver också kontorshotell i Kungsledens fastigheter i Danderyd.

– Vi har ett mycket bra samarbete med Kungsleden och ser fram emot att vara en del i utvecklingen av a:place och se till att vi skapar en plats med människa och välmående i centrum, säger Niklas Lénart, vd och grundare, Quick Office.

De första hyresgästerna beräknas flytta in under sommaren 2022.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0