Fastighet
2 min lästid

Helsingborg kan få nytt logistikområde

22:a september 2021, 10:37
Helsingborg kan få nytt logistikområde
Foto: Lena Evertsson
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

Tillsammans med markägaren och Helsingborgs stad vill Swedish Logistic Property (SLP) etablera en ny logistikdestination på området Norra Ekeberga i Helsingborg. På det drygt 800 000 kvadratmeter stora området vill SLP bygga fastigheter för lager och logistik, vilket väntas skapa 1 000 nya arbetstillfällen.

Längs E6:ans sträckning i Helsingborgs kommun ligger området Norra Ekeberga. Här vill SLP etablera en grön och hållbar logistikdestination med miljöcertifierade verksamheter. En avsiktsförklaring har beslutats i kommunstyrelsen i Helsingborg och ett visionsarbete ska startas upp snarast.

– För Helsingborgs del innebär satsningen på Norra Ekeberga många nya arbetstillfällen. Logistikbranschen blir alltmer högteknologisk och på senare år kräver den allt högre kompetenser. Initialt innebär det 200 – 300 stycken arbetstillfällen, men på sikt 1000-tal. Utbyggnaden kommer att ge arbetstillfällen som är allt från instegsjobb till högkvalitativt logistikarbete, säger Jan Björklund (S), oppositionsråd i Helsingborg.

En av anledningarna till att SLP och Helsingborgs stad vill etablera ny verksamhet just i Norra Ekeberga är områdets geografiska läge, där närheten till E6:an, E4:an och hamnen väger tungt. En annan anledning är att konsumtionsmönstret i samhället förändrats.

– Vi köper allt mer på nätet och detta gör att efterfrågan på logistikområden är stor. För SLP är Norra Ekeberga ett område med stor potential som vi ser fram emot att utveckla tillsammans med Helsingborgs stad, säger Peter Strand, vd för SLP.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0