Fastighet
2 min lästid

Kungsleden expanderar Northvolts lokaler i Västerås

14:e september 2021, 08:25
Kungsleden expanderar Northvolts lokaler i Västerås
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0


Kungsleden har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Northvolt på cirka 15 400 kvadratmeter och ska bygga nytt på Finnslätten i Västerås. Northvolt är en av Kungsledens tio största hyresgäster.

”Northvolt är inte bara en hyresgäst utan en viktig partner i utvecklingen av området. Det här projektet är precis i linje med vår satsning på att göra Finnslätten till ett innovativt företagscentrum. Att Northvolt fortsätter att satsa på området stärker attraktionskraften och lockar nya spännande verksamheter”, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden.

Det nya hyresavtalet innebär att Kungsleden kommer att förvärva en del av fastigheten Effekten 12, som i dag ägs av Northvolt, och på den tillhörande marken utveckla en modern och klimatsmart kontorsbyggnad med trästomme. Byggnaden kommer att miljöcertifieras i LEED-guld, ha ett koldioxidavtryck nära noll och utvecklas i enlighet med Kungsledens egna ramverk, Symbiotic Concept, vilket bland annat innebär att byggnaden i möjligaste mån ska använda återvinningsbara material och anpassas efter hälsa och välmående.   

Byggstarten är planerad till årets fjärde kvartal och den blivande fastigheten ligger i anslutning till Kungsledens andra fastigheter i klustret Finnslätten. 

Northvolt etablerade sin forskning- och utvecklingsanläggning, Northvolt Lab, på Finnslätten under 2019. Sedan tidigare hyr de 8 400 kvadratmeter av Kungsleden och äger själva fastigheten Effekten 12. Northvolt är en av Kungsledens största hyresgäster.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0