Fastighet
1 min lästid

Balder gör entré på den grekiska marknaden

11:e augusti 2021, 10:18
Balder gör entré  på den grekiska marknaden
Erik Selin, vd Balder.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Fastighetsbolaget Balder har gått in som näst största ägare i det grekiska börsbolaget Premia Properties. Förvärvet innebär Balders första inträde på den grekiska marknaden, skriver CNN Greece.

Balder har genom en nyemission förvärvat en andel på 17,2% i i Premia Properties som är noterat vid börsen i Greklands huvudstad Aten och som äger fastigheter värderade till strax under 2 miljarder kronor.

Elias Georgiadis, styrelseordförande i Premia Properties och som står bakom Stenhus Fastigheter, kommenterar förvärvet till CNN Greece:

“Det är en ära men också en enorm möjlighet, att inkludera en strategisk investerare, en jätte på europeiska fastighetsmarknaden som Balder i Premia Properties. Vi ser fram emot att starta detta nya samarbete, och jag tackar personligen Erik Selin för det förtroende han har visat oss. “

Erik Selin gjorde följande uttalande till nyhetssajten:

”Vi är mycket nöjda med vår nya investering i Premia Properties. Eftersom vi känner Elias Georgiadis, både personligen och professionellt från fastighetsområdet i Sverige, litar vi på hans vision och den framgångsrika strategi han följer i så många år i sin verksamhet”

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0