FastighetHär bygger Castellum ny anläggning
10/04/2017 2min lästid

Här bygger Castellum ny anläggning

10/04/2017 2min lästid
Här bygger Castellum ny anläggning

Från vänster: Ulrika Frick, kommunalråd Mölndals stad, Cecilia Fasth, vd Region Väst i Castellum, Tony Magnusson, vd Atab Automationsteknik och Erling Wessberg, vd Soft Design RTS.
Bild: Castellum

Beräknas vara färdigställd i januari 2018.

Måndag den 4 april togs det första symboliska spadtaget för en ny byggnad om ca 2 500 kvm som Castellum uppför på Neongatan i Mölndal. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats med Atab Automationsteknik AB och Soft Design RTS AB. Den nya byggnaden kommer att innehålla kontor samt produktionsytor med tillhörande personalutrymmen och beräknas vara färdigställd i januari 2018.

Atab Automationsteknik AB erbjuder tillsammans med sitt systerföretag Soft Design RTS AB sina kunder en helhetslösning med ett brett sortiment av förarlösa truckar för automatiska transportsystem. Transportsystemet marknadsförs under det gemensamma varumärket MAXAGVTM och huvudmarknader är Europa och Asien.

Tack vare en stor försäljningsökning så väljer de nu att flytta sina verksamheter i Partille respektive Kungsbacka till en gemensam byggnad som Castellum nyproducerar i Mölndal. Den nya byggnaden kommer ge företagen möjlighet att växa och möta den ökade efterfrågan. Flytten markerar även ett viktigt steg i den framtida utvecklingen mellan Atab och Soft Design då båda företagen för första gången efter många års affärssamarbete nu kommer sitta under samma tak.

– Det är glädjande att kunna hälsa Atab och Soft Design välkomna som hyresgäster till oss. Den nya byggnaden kompletterar vårt fastighetsbestånd i expansiva Mölndal med en modern och hållbar kontors- och produktionsanläggning, säger Cecilia Fasth, vd för Region Väst i Castellum.

Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad med målet att nå nivå silver.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!