Vindkraft
2 min lästid

Ramböll förvärvar två företag inom landbaserad vindkraft

19:e augusti 2016, 13:19
Ramböll förvärvar två företag inom landbaserad vindkraft
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Ramböll förvärvar BBB Umwelttechnik GmbH och CUBE Engineering GmbH. Med de båda företagens 85 anställda kommer Ramböll nu att globalt ha kring 350 konsulter inom vindkraft.

Företagen BBB och CUBE är två starka aktörer inom landbaserad vindkraft. De har funnits på marknaden i mer än 20 år och har tillhandahållit konsulttjänster till vindkraftsindustrin i en tid där landbaserad vindkraft har utvecklats från små pilot- och demonstrationsprojekt till storskaliga kommersiella projekt.

– Tack vare vindenergins tillgänglighet och kostnadseffektivitet förväntas marknaden att växa med tvåsiffriga procenttal under de närmaste fem åren. Med förvärvet av BBB och CUBE kan Ramböll erbjuda alla tjänster inom landbaserad vindkraft och de resurser som krävs för att genomföra stora projekt, säger Thomas Rand, Managing Director för Ramböll Energy.

Mer än 65 procent av fundamenten för alla världens havsbaserade vindkraftverk är designade av Ramböll som är världsledande inom området. Med förvärvet av BBB och CUBEs 85 anställda på fem kontor i Tyskland och ett litet kontor i Brasilien har Ramböll nu etablerat en plattform med nästan 350 experter inom vindkraft både på land och till havs.

Stora spelare utvecklar marknaden

Marknaden för landbaserad vindkraft genomgår en förändring till en industri som består av stora globala företag, där företagen är de nya utvecklarna snarare än lantbrukare och små investerare. Även konsultbranschen har följt med i utvecklingen och en del sammanslagningar mellan företag har skett.

– Vi har hittat en etablerad partner i Ramböll och får nu möjlighet att använda vår kompetens inom stora internationella projekt. Med direkt tillgång till de snabbt växande marknaderna för landbaserad vindkraft utanför Europa kan vi skapa en stark lokal närvaro även där, säger Gerhard Binotsch som är del av BBBs ledningsgrupp.

#energi #förvärv #ramböll #tyskland #vindkraft
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0