VindkraftEolus etablerar sina största vindkraftverk någonsin
2/10/2020 2min lästid

Eolus etablerar sina största vindkraftverk någonsin

2/10/2020 2min lästid
Eolus etablerar sina största vindkraftverk någonsin

Eolus lägger order på 11 vindkraftverk med en effekt på 68 MW hos Siemens Gamesa Renewables. Fotot visar en vindpark i Norge som också hade Siemens Gamesa vindkraftverk.
Foto: Spectacular Norway.

Total effekt på 68 MW.

Eolus tecknar avtal med Siemens Gamesa Renewables om leverans av 11 vindkraftverk omfattande 68 MW till vindparkerna Boarp, Dållebo and Rosenskog i södra Sverige.

Vindparkerna ska bestå av 7 Siemens Gamesa 5.8-170 vindkraftverk och 4 Siemens Gamesa SG 5.8-155 vindkraftverk som levereras med olika installerad effekt. Vindparkerna beräknas vara färdigställda under hösten 2023 och omfattas av ett 15-årigt fullserviceavtal. De tre vindparkerna omfattas av det avtal om försäljning som Eolus tecknat med Commerz Real och som offentliggjordes för några dagar sedan.

Boarp i Vaggeryds kommun består av 4 SG 5.8-170 vindkraftverk med en installerad effekt om 24,2 MW medan Rosenskog i Falköpings kommun kommer att bestå av 3 SG 5.8-170 vindkraftverk med en installerad effekt om 17,8 MW. De 4 SG 5.8-155 vindkraftverken med en installerad effekt om 26,4 MW kommer att etableras i Dållebo i Ulricehamns kommun.

På Eolus är vi glada och nöjda över att få samarbeta med Siemens Gamesa och använda 5.x plattformen för att optimera produktionen i dessa projekt. Både vad gäller installerad effekt och rotordiameter kommer detta att vara de största vindkraftverken Eolus etablerat till dags dato, säger Eolus vd Per Witalisson.

– Vårt arbete tillsammans med Eolus har varit ett verkligt partnerskap för att dra full nytta av denna extremt mångsidiga teknologi och vi är glada att ta nästa steg i vårt samarbete, säger Anders Nauen, vd för Siemens Gamesa.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!