Solenergi
1 min lästid

Nytt samarbetsavtal mellan OX2 och Varberg Energi

11:e april 2022, 10:07
Nytt samarbetsavtal mellan OX2 och Varberg Energi
Bild: Varberg energi
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Samarbetet syftar till kunskapsdelning och fortsatt utveckling av flexibilitets- och stödtjänster som bidrar till mer förnybar energi i systemen samtidigt som energisystemet blir hållbart och robust.

– Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Varberg Energi som ligger i framkant inom elmarknadens utvecklingsområden, säger Hillevi Priscar, landschef, OX2 Sverige.

Det kommunala energibolaget uppförde sju vindkraftverk i Bäckagård, söder om Varberg 1991. Sedan dess har bolaget fortsatt utvecklat samarbeten för hållbar utveckling av vindkraftsbranschen. Bolaget ska lansera flexibilitetstjänster och reser nästa år världens största vindkraftverk i träkonstruktion, enligt ett pressmeddelande från Varberg Energi.

– Vindkraften är central i vår elproduktion. Med tanke på att vi är ett förhållandevis litet energibolag fokuserar vi inte på att producera stora volymer, istället vill vi driva på teknikutveckling och visa branschen att energisystemet är i ständig förvandling mot nya tekniker och nya sätt att kapitalisera på morgondagens behov av energi och effekt. Det här samarbetsavtalet ligger helt i linje med våra ambitioner, säger Björn Sjöström, vd på Varberg Energi AB.

#elnät #energilagring #ox2 #samarbetsavtal #solenergi #varberg energi #vindkraft
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0