Energi Vindkraft
2 min lästid

Vindkraft: Konkurs för stor leverantör

29:e september 2021, 14:56
Vindkraft: Konkurs för stor leverantör
Genrebild. Foto: Creative commons / pixabay / pexels
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Den globala leverantören Hydratech Industries, med fabriker i Silkeborg i centrala Jylland och Nordjyllands Vrå, har begärts i konkurs. Cirka 50 anställda förlorar jobbet, skriver den danska lokaltidningen Midtjyllands Avis.

Företaget, som är en global leverantör av hydraulikkomponenter för vindkraftsindustrin samt olje- och gassektorn, har gått med stora underskott de senaste åren. År 2020 var förlusten före skatt 47,6 miljoner DKK och året före 75,5 miljoner DKK.

Coronkrisen i kombination med de kraftigt ökade råvarupriserna anges som en bidragande orsak till konkursen, enligt vd:n Knud Andersen.

“Vi hade byggt upp en stor leverans till kinesiska Goldwind för ett tresiffrigt miljonbelopp, men de valde bort de hydrauliska vingsvängarna till förmån för elektriska. De intäkterna har varit svåra att få tillbaka på andra områden. Slutligen finns det en av våra större kunder som har ett avsevärt minskat behov på grund av alltför stora lager och förseningar på grund av Covid-19”, säger Knud Andersen till Midtjyllands Avis.

Bolaget ägs till största delen av private equity -fonden BWB Partners. Hydratechs vindavdelning var belägen i Silkeborg, medan vätskekraftavdelningen låg i Vrå. Dessutom hade Hydratech Industries produktion i Tjeckien och Kina, liksom serviceföretag i USA och Indien.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0