Vindkraft
2 min lästid

OX2 säljer vindpark till brittisk fond

30:e juni 2021, 14:14
OX2 säljer vindpark till brittisk fond
Foto: OX2
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Vind- och solkraftsbolaget OX2 har sålt en vindpark med en effekt på 45 MW i östra Polen till fondförvaltaren Octopus Renewables. OX2 kommer nu att påbörja byggnationen som beräknas vara klar under 2023.

Vindparken Huszlew består av sammanlagt 15 vindkraftverk som kommer att byggas i Huszlew i provinsen Mazowieckie i östra Polen. OX2 har utvecklat vindparken sedan projekträttigheterna förvärvades 2020, och vann senare samma år den polska statliga auktionen för förnybar energi.

OX2 kommer att bygga och överlämna vindparken som en totalentreprenad. Byggnationen påbörjas i sommar och vindparken beräknas vara klar att överlämnas under 2023.

Efter att vindparken har tagits i drift kommer OX2 att ansvara för den tekniska och kommersiella förvaltningen.Den totala elproduktionen beräknas uppgå till cirka 130 GWh per år, vilket motsvarar den årliga elförbrukningen för cirka 30 000 hushåll.

– Jag är glad att vi har sålt den andra vindparken till Octopus på mindre än två år, och att vi har kunnat erbjuda dem möjligheten att göra sin första investering i vindkraft i Polen. Polen har växt till en av OX2:s huvudmarknader, och vårt polska team har snabbt antagit utmaningen att leda den nödvändiga energiomställningen i Polen ”, säger Paul Stormoen, vd OX2.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0