Energi Solenergi
1 min lästid

Soltech köper Jönköpingsbolag

21:a september 2022, 09:50
Soltech köper Jönköpingsbolag
Genrebild. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Bolaget förväntas omsätta ca 120 MSEK år 2022. Takab har cirka 30 anställda som utgår från bolagets säte i Jönköping. Förvärvet stärker koncernens kompetens inom takentreprenad och nu är planen att integrera solenergi i Takabs erbjudande.

Soltech har en offensiv förvärvsstrategi inom solenergibranschen, men även inom elteknik-, tak/plåt- och fasadbranscherna där bolagen efter förvärv transformeras genom att solenergi adderas till produktutbudet. Nu förvärvar koncernen ett framstående takbolag i Jönköping.

Satsar på solenergi på taken

Takab är ett familjeföretag som är specialiserade på stora, låglutande platta tak på större kommersiella fastigheter såsom logistikfastigheter, padelhallar och industribyggnader. Nu startar företaget satsningen mot att även kunna erbjuda sina kunder solenergitjänster.

– Takab är ett välskött familjeföretag som i generationer har erbjudit högkvalitativa taktjänster och vi är mycket glada att de har valt att bli en del av Soltech. Det här förvärvet stärker vår position i Jönköpingsregionen och att Takab redan innan förvärvet haft nära samarbete med flera Soltechbolag är ett bevis på att de kommer att passa väl in i koncernen, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.

#solceller #solpaneler #soltech
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0