Solenergi
2 min lästid

Sveriges största solpark börjar byggas

24:e augusti 2022, 08:29
Sveriges största solpark börjar byggas
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Den nya solcellsparken beräknas vara klar under våren 2023. Parken kommer då generera 20 GWh grön el till Parks and Resorts nöjesparker, bland annat Kolmården och Gröna Lund.

Svea Solar bygger, äger och förvaltar parken, medan Parks and Resorts genom Bixia köper elen som produceras under 10 år framöver.

– Hållbarhet är en hjärtefråga för oss och vi vill vara med och göra skillnad på riktigt! Därför känns det fantastiskt att vi kan vara med och bidra till infrastrukturen för grön el genom att bygga Sveriges största solcellspark. Det här är viktigt både för vår framtida elförbrukning, våra hållbarhetsmål och Sveriges energiomställning, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts i ett pressmeddelande.

– Nu när Parks and Resorts väljer att köpa el från solenergi blir det verkligen något många kan känna glädje över. Det är en spännande och publik aktör med höga klimatambitioner och ca tre miljoner besökare varje år. Affären ger en attraktiv och trygg prissäkring över 10 år samtidigt som den bidrar till utbyggnaden av förnybar energi i södra Sverige. Det är något alla parter i affären kan glädjas åt, och givetvis alla besökare på anläggningarna inom Parks and Resorts, säger Marcus Annell, ansvarig för finansiell handel på Bixia, i ett pressmeddelande.

#bixia #park and resort #solenergi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0