Karriär
2 min lästid

HSB:s miljöchef blir ny energiexpert hos allmännyttan

8:e december 2021, 15:17
HSB:s miljöchef blir ny energiexpert hos allmännyttan
Magnus Ulaner, klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Kalle Nordlund
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 1

– Vi är mycket glada över att Magnus har valt att börja hos oss. Jag är helt övertygad om att Magnus med sin förståelse och sitt engagemang för klimat- och energifrågor kommer vara ett stort stöd till våra medlemsföretag i deras strävan att bli klimatneutrala, säger Jonas Högset, fastighet- och hållbarhetschef på Sveriges Allmännytta.

Magnus Ulaner har arbetat i flera olika roller inom miljöområdet, både lokalt inom HSB och på HSB Riksförbund. Sedan 2014 har han varit miljöchef med ansvar för bevakning och påverkan på lagar och regler inom miljö, energi och hållbarhet, i Sverige och på EU-nivå. Han har även stöttat HSB:s föreningar och bolag inom miljö, energi och hållbarhet på strategisk nivå.

Magnus har representerat HSB i branschgemensamma initiativ som Färdplan för fossilfri byggsektor, Färdplan för fossilfri uppvärmning och BeBo (Energimyndighetens nätverk för energieffektiva flerbostadshus) samt varit ledamot i Värmemarknadskommitteen och ordförande i Miljöbyggnads operativa råd.

På Sveriges Allmännytta blir fokus klimat- och energifrågor.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att arbeta med klimat- och energifrågor på Sveriges Allmännytta, som för mig är en mycket stark och viktig aktör inom bostadssektorn. Det engagerar mig att förvalta och fördjupa Allmännyttans klimatinitiativ för att hålla tempo i den omställning samhället ska genomgå, säger Magnus Ulaner.

– Klimatfrågan berör alla sektorer i samhället och påverkar så många andra frågor globalt såväl som lokalt. Min förhoppning är att kunna bidra till Sveriges Allmännyttas arbete för en bostadssektor som är socialt hållbar, resurs- och klimateffektiv, säger Magnus.

Magnus Ulaner börjar på Sveriges Allmännytta den 24 januari 2022.

#hsb riksförbund #karriär #klimat- och energiexpert #sveriges allmännytta
Like
1
Dislike
0
Love
1
Angry
0