Gas
12:e maj 20141 min lästid

E.ON köper biogas från unik anläggning

12:e maj 20141 min lästid
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

E.ON har tecknat ett avtal om leverans av biogas från Göteborg Energi. Affären omfattar 49 gigawattimmar biogas, vilket motsvarar drivmedel till 125 bussar eller 4 600 bilar årligen.

Leveranserna kommer delvis från Göteborg Energis helt unika demonstrationsanläggning för storskalig produktion av biogas, GoBiGas, som för första gången i Sverige producerar biogas av restprodukter från skogen.

– Affären med E.ON är vår första stora leverans från anläggningen och en viktig affär för oss som Sveriges största biogasproducent, säger Lotta Brändström, VD på Göteborg Energi.

– Affären är en milstolpe i biogasens utveckling där vi kan erbjuda våra kunder dels ytterligare volymer av hållbart drivmedel, dels morgondagens biogas, säger Tina Helin, vd E.ON Gas och tillägger att biogasen främst ska användas som fossilfritt fordonsbränsle i den skånska kollektivtrafiken.

E.ON är självt delaktigt i biogasproduktion i dussinet anläggningar och som Sveriges största köpare av producerad biogas har vi samarbetsavtal med ett antal olika leverantörer i landet.

– Vi fortsätter vår satsning för en fossiloberoende transportsektor, men då krävs att en rad aktörer samarbetar kring att kontinuerligt öka tillgången på biogas, avslutar Tina Helin.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0