Gas
27:e december 20182 min lästid

Koncernchefen lämnar Skellefteå Kraft

27:e december 20182 min lästid
Koncernchefen lämnar Skellefteå Kraft
Fotograf: Evalena Karlsson
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Hans Kreisel lämnar Skellefteå Kraft i april för att bli chef för en nybildad koncern för gasinfrastruktur där gasnätbolagen Swedegas och Weum (fd E.ON Gas) ingår.

– Framtidens energisystem har allt att vinna på att ta tillvara gasens och gasinfrastrukturens möjligheter. Personligen känner jag ett stort engagemang för att få driva dessa frågor med kraft och vara en part i dialogen om hur vi bäst löser omställningen av våra energisystem, säger Hans Kreisel. Vi kan konkret stötta de klimatpolitiska målen i Sverige genom att bidra till att viktiga samhällssektorer, som industrier och transporter, kan ställa om till allt klimatsmartare energilösningar.

Hans Kreisel har de senaste sex åren verkat som koncernchef vid Skellefteå Kraft och är idag även ordförande i det europeiska branschförbundet GEODE och styrelseledamot i Energiföretagen. Han har sin bakgrund i ledande befattningar inom energibranschen i Sverige, Baltikum och Tyskland, och har tidigare arbetat inom bl a E.ON-koncernen, senast som VD för E.ON Gas.

– Hans Kreisel har med sitt visionära synsätt lyckats rusta Skellefteå Kraft för att kunna möta energiomställningen i samhället. Det har varit en fantastisk resa med tuffa utmaningar som vd och personal har klarat av på ett utmärkt sätt. Nu önskar jag Hans Kreisel lycka till med sitt nya uppdrag, säger Alf Marklund, styrelseordförande Skellefteå Kraft.

Swedegas och Weum kommer att fortsätta att drivas under nuvarande ledarskap med Johan Zettergren som VD för Swedegas och Kenneth Andersson som VD för Weum.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0