Gas
2:a oktober 20182 min lästid

Grönt för Gasum: tankstationer för tung trafik

2:a oktober 20182 min lästid
Grönt för Gasum: tankstationer för tung trafik
Gasum Volvo LNG, LBG. Foto: Gasum
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Flytande biogas kommer att ha en viktig roll vid övergången till ett fossilfritt samhälle, skriver bolaget. Tidigare i år beslutade Naturvårdsverket att, genom Klimatklivet, bifalla Gasum ABs ansökan om investeringsstöd för 16 gastankstationer i Sverige. De regioner som Gasum AB då beviljades stöd för är Västerbottens-, Norrbottens-, Värmlands-, Västernorrlands-, Gävleborgs-, Örebro-, Västmanlands-, Uppsala-, Västra Götalands-, Östergötlands-, Jönköpings-, Kronobergs- och Skåne län. Med de nya etableringarna ökas möjligheten att använda gaslastbilar i Norden genom tillgängligheten av gastankstationer på strategiska platser.

“Vi är på rätt väg”

– Att Naturvårdsverket, inom ramen av Klimatklivet, ger oss fortsatt förtroende genom investeringsstöd för åtta nya tankstationer för flytande gas visar att vi är på rätt väg, säger Markus Olsson, Managing Director på Gasum AB i ett pressmeddelande. Att etablera infrastrukturen som möjliggör den nordiska utvecklingen mot renare transporter är ett stort steg framåt. Efterfrågan på renare transportlösningar ökar snabbt, man vill få fram lösningar för att bekämpa klimatförändringarna som också är kostnadseffektiva.

– Gasum AB producerar biogas på 5 anläggningar i Sverige. Vi ser en stor ökning i efterfrågan av flytande biogas inom tung transport, fortsätter Markus Olsson, vi behöver därför utöka den produktionen kraftigt och utöka tillgängligheten. I den framtida expansionen kommer vi att även inkludera industriapplikationer, avslutar Olsson.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0