Gas
23:e augusti 20131 min lästid

Bioenergi kan skapa fler jobb på landsbygden

23:e augusti 20131 min lästid
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Bioenergi står i fokus när Eskil Erlandsson besöker Malmö måndagen den 26 augusti.  Landsbygdsministern besöker också Larsbo Gård och Maglarps Skyttecentrum utanför Trelleborg under dagen.

– Vi i regeringen ser nyttan och potentialen av bioenergi och vi har valt att satsa pengar för att öka både produktion och användning av bioenergi. Jag är övertygad om att bioenergiproduktion är något som kan skapa flertalet arbetstillfällen på landsbygden, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

På måndag besöker landsbygdsministern den ekologiska gården Larsbo Gård i Stora Slågarp för att tala om den lokalproducerade matens plats i Matlandet Sverige. Efter gårdsbesöket besöker Eskil Erlandsson Maglarps Skyttecentrum utanför Trelleborg.

Landsbygdsministern deltar också i ett rundabordssamtal tillsammans med Katarina Erlingson (C), regionråd samt regionfullmäktigeledamöterna Rasmus Ling (MP) och Ulf Bingsgård (M), med flera i Malmö. Biogasens utvecklingspotential och hur framtidens samverkansmodeller mellan nationella och regionala biogasstrategier kan utformas står i fokus under rundabordssamtalet.

#bioenergi #landsbygd
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0