Energi Gas
1 min lästid

De ska leverera bränsle till finska sjöfarten

23:e augusti 2021, 16:13
De ska leverera bränsle till finska sjöfarten
Fotograf: Arctia Oy
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Energibolaget Gasum har vunnit ramavtalet i en upphandlingsprocess anordnad av finska statens samordnande upphandlingsenhet, Hansel. Gasum kommer att leverera flytande naturgas (LNG) till finska Trafikledsverket och Gränsbevakningsväsendet 2021–2022 enligt ramavtalet.

Ramavtalet har en option på förlängning i två år. LNG som marint bränsle uppfyller både nuvarande och framtida utsläppsgränser. 

”LNG är ett bättre fartygsbränsle än olja för klimatet och det här ramavtalet gör det möjligt för kunderna att också få flytande biogas,” säger Pasi Tainio, kategorichef på Hansel.   

”Vi har försett Trafikledsverket och Gränsbevakningsväsendet med biogas under den föregående avtalsperioden. Sjötransporterna har en ledande roll i att ändra kurs mot en renare morgondag. LNG uppfyller alla utsläppskrav och är mycket energieffektivt,” säger Jacob Granqvist, Vice President Maritime på Gasum. 

LNG är det renaste fartygsbränslet och det uppfyller nuvarande och framtida krav från Internationella sjöfartsorganisationen (IMO) och EU.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0