Infrastruktur Företag & Affärer
1 min lästid

ABB köper majoritetsandel i indiska Numocity

1:a juni 2022, 09:41
ABB köper majoritetsandel i indiska Numocity
Bild: Shutterstock
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Numocity med bas i Bangalore verkar inom den indiska sektorn för elfordonsladdning, med en molnbaserad digital plattform där konsumenter och ansvariga för elfordonsflottor kan utnyttja ett nätverk av fasta laddare eller batteribyteslösningar på ”betalning-per-gång”-basis. Plattformen kan även övervaka påverkan på energianvändningen på elnätet. Det framgår av ett pressmeddelande om affären.

– Vi är glada att kunna expandera vår närvaro på den växande indiska marknaden samtidigt som vi också utökar vårt erbjudande inom infrastruktur för elfordonsladdning. Mobilitet med nollutsläpp kommer att spela en viktig roll i de indiska myndigheternas arbete för att minska koldioxidutsläppen och regionen är en grogrund för digital expertis, kommenterar Frank Muehlon, chef för ABB:s division ABB-mobility.

ABB gjorde sin första investering på sju procent för tre år sedan.

– Vårt engagerade team är stolta över samarbetet med ABB för att kunna erbjuda säkra, stabila och sömlösa digitala plattformar för intäktsgenerering och hantering av infrastruktur för elfordon, säger Ravikiran Annaswamy, chef för Numocity.

Ekonomiska detaljer kring transaktionen har inte redovisats.

#abb #förvärv #laddning
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0