Energi Energieffektivisering
1 min lästid

Boverket säkrar fortsatt energieffektivisering

4:e november 2014, 09:58
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Boverket har gett besked om att individuell mätning och debitering av värme inte ska införas varken i nyproduktion eller vid ombyggnad.
– 
Det är en seger för alla oss som bidrar till ett energieffektivt, koldioxidneutralt samhälle. Nu kan de allmännyttiga kommunala bostadsföretagen fortsätta sitt framgångsrika arbete med att spara energi, säger Kurt Eliasson, VD för bransch- och intresseorganisationen SABO.

Boverket har utrett när det är kostnadseffektivt att införa IMD, individuell mätning och debitering, av värme och varmvatten i flerbostadshus. Slutsatsen är att IMD av värme inte ska vara obligatorisk. Därmed behöver inte hyresgästen betala för sin exakta förbrukning och bostadsföretagen får incitament att fortsätta satsa på åtgärder som framgångsrikt minskar energianvändningen i hela fastigheten, till exempel isolering och fönsterbyten.

– 106 av SABOs medlemsföretag har på sex år lyckats minska energianvändningen med 12 procent. Boverket säkrar nu våra möjligheter att fortsätta spara energi i den dagliga förvaltningen och i samband med renovering, säger Kurt Eliasson.

Boverket föreslår inte heller obligatorisk IMD av vatten i samband med ombyggnationer eller nyproduktion.

 

#boverket #sabo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0