Energi Energieffektivisering
2 min lästid

Skellefteå Kraft - "Det går alldeles för långsamt"

3:e november 2014, 21:39
Skellefteå Kraft -
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Något färre elkonsumenter köper sin el via dyra tillsvidareavtal idag jämfört med för ett år sedan. Men var sjätte elkonsument sitter fortfarande med ett onödigt dyrt elavtal. Det visar en ny rapport från Energimarknadsinspektionen . Så börjar Skellefteå Kraft sin kommentar till den nya rapport Energimarknadsinspektionen nyss släppt.

– Utvecklingen går alldeles för långsamt! Energibolagen måste ta sitt ansvar och sluta överfakturera svenska hushåll, säger Christoffer Svanberg, affärsområdeschef marknad vid Skellefteå Kraft.

Energimarknadsinspektionen har i uppdrag att utreda vilka avtalsformer som erbjuds på elmarknaden samt vilka prisskillnader och andra skillnader som finns mellan avtalen. I dagarna lämnades en rapport om det senaste årets utveckling rörande tillsvidareavtal, även kallat anvisningsavtal, till regeringen. Rapporten visar att något fler elhandelsbolag valt att göra som Skellefteå Kraft och slopat tillsvidareavtalen fortsätter Skellefteå Kraft i ett pressmeddelande.

– Vi uppmanar alla bolag som inte lämnat denna oacceptabla affärsmodell att göra det snarast. Kunderna måste kunna lita på sitt energibolag, säger Christoffer Svanberg.

Rapporten visar även att rekommendationen från Svensk Energi, om att det ska finnas information på fakturan rörande tillsvidareavtal, inte har fått avsedd effekt. 32 procent av elhandlarna har ingen text alls om anvisningsavtal på fakturan.

– Det går inte att med information minska antalet dåliga avtal. Det är elbolagen själva som måste
ta bort tillsvidareavtalen. Ytterst handlar det om att återvinna förtroendet för energibranschen, avslutar Christoffer Svanberg.

#christoffer svanberg #energimarknadinspektionen #skellefteå kraft
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0