Energieffektivisering
2 min lästid

Hon blir vd för digital energisatsning

24:e juni 2019, 14:51
Hon blir vd för digital energisatsning
Maria Bolin Anvill / Dåva kraftvärmeverk. Foto: Johan Gunséus/Synk / Umeå Energi
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Tillsammans har Umeå Energi, Öresundskraft, Jämtkraft, Jönköping Energi och Tekniska verken bildat Utvecklingskluster Energi AB. I september tillträder Maria Bolin Anvill som ny vd för bolaget.

Samverkan mellan de fem regionala energibolagen inleddes för cirka ett år sen och efter årsskiftet bildades Utvecklingsklustret Energi AB.

Styrelseordförande i Utvecklingsklustret Energi AB är Fridolf Eskilsson, vd Jönköping Energi, och nyrekryterad vd är Maria Bolin Anvill, i nuläget vd på företagsinkubatorn Lead med koppling till Linköpings universitet. Maria har en forskarbakgrund och har bland annat också varit affärsområdeschef på innovationsavdelningen Sectra.

Att möta framtidens utmaningar

Syftet med Utvecklingsklustret Energi AB är att tillsammans möta framtidens utmaningar inom digitalisering och göra det enkelt och attraktivt med hållbar energianvändning. Kunderna ska på ett smidigt sätt få en överblick över och kunna påverka hur de kan leva mer hållbart.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Maria, säger Fridolf Eskilsson, styrelseordförande för Utvecklingsklustret Energi AB. Hon har såväl bred erfarenhet som gedigen kompetens att leda bolaget. Vi vill vara i täten av utvecklingen mot nya digitala tjänster inom energibranschen. Utvecklingskluster Energi är en strategisk satsning för att snabbare kunna erbjuda innovativa energitjänster som hjälper våra kunder att leva mer hållbart, fortsätter Eskilsson i ett pressmeddelande.

“Oerhört spännande bransch”

– Jag ser verkligen fram emot att leda arbetet inom Utvecklingsklustret Energi AB, säger Maria Bolin Anvill, som tillträder tjänsten som vd i september. Energibranschen är oerhört spännande och under stor förändring vilket gör att vi kommer behöva samarbeta snabbt och agilt med utveckling av både teknik och affärsmodeller.

– Genom samverkan med andra energibolag tar vi tillvara våra kompetenser, ökar utvecklingstakten och delar riskerna. Målsättningen är att snabbare utveckla nya användarvänliga lösningar i kundnära affärsmodeller som levererar nytta med stor hänsyn till miljön, säger Mårten Henriksson, vd Umeå Energi AB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0