Eldistribution
2 min lästid

Ellevios rekordsatsning fortsätter

28:e september 2016, 09:04
Ellevios rekordsatsning fortsätter
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Under hösten inleder Ellevio ett  stort projekt i Sätila.

Totalt investerar Ellevio cirka 20 miljoner för att de cirka 300 kunderna ska få ett elnät som klarar av att leverera el i alla väder.

–  Det här kommer att göra stor skillnad för alla som bor i området, berättar Antoinette Savhammar som är projektledare på Ellevio.

I slutet av oktober sätts grävskopan i marken när projektet i Sätila drar igång på allvar. 50 kilometer oisolerade luftledningar ska rivas och ersättas med kablar som grävs ner i marken. Vi bygger också 29 nya nätstationer. Totalt handlar det om investeringar på cirka 20 miljoner – eller närmare 70 000 kronor per kund.

– Mycket av nätet i området har blivit gammalt och det är dags att modernisera. Nu gräver vi ner i princip allting och det kommer göra en jättestor skillnad för alla kunder i området, säger Antoinette Savhammar.

Projektet i Sätila ingår i Ellevios rekordsatsning för att förbättra, modernisera och bygga ut elnäten runt om i landet. Totalt handlar det om projekt för drygt 9 miljarder under 2016-2019, varav investeringarna i Halland står för cirka 700 miljoner. Ellevio har cirka 62 000 kunder i området, som sträcker sig från norra Varberg upp till Mölndal och Öckerö och innehåller såväl karg skärgårdsmiljö som glesbygd och växande tätorter.

– Vi bygger framtidens elnät, så att de som bor och arbetar i området kan ha ett säkert elnät även i framtiden, säger Ellevios elnätschef Anders Öberg.

Projektet startar under hösten 2016 och kommer pågå under cirka två år. Entreprenör i projektet är Trolk.

#eldistribution #ellevio #elnät #energi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0