Eldistribution
2 min lästid

Ellevio satsar 500 miljoner i Bohuslän

18:e februari 2016, 08:08
Ellevio satsar 500 miljoner i Bohuslän
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Som Branschaktuellt tidigare rapporterat så har elnätsföretaget Ellevio inlett stora satsningar i både Värmland och Skaraborg.

Nu inleder Ellevio även sin största satsning någonsin på elnätet i Bohuslän. Fram till 2019 satsar företaget cirka 500 miljoner på att modernisera, vädersäkra och öka kapaciteten i näten.

Ellevio lanserar nu sitt största investeringsprogram någonsin, med satsningar på cirka 9 miljarder fram till 2019. I Bohuslän handlar det om projekt för cirka 500 miljoner som ska genomföras. Ellevio har cirka 60 000 kunder i Bohuslän, varav merparten bor utanför de större tätorterna.

– Delar av det här området är utmanande för oss som elnätsägare. Dels är det på många ställen markförhållanden som gör det svårt och ibland omöjligt att gräva ner kablar, förklarar Anders Öberg.

I satsningen ingår bland annat att:

Fortsätta vädersäkra låg- och mellanspänningsnätet, för att minska antalet strömavbrott. Som exempel kan nämnas ett större projekt för elnätet på Orust, ett stort projekt strax öster om Strömstad där Ellevio bygger om nätet för cirka 9 miljoner och satsningar på cirka 7 miljoner på Galtö. De har också projekt som pågår eller kommer starta under året på Tjörn, i Munkedal och Fjällbacka. Totalt planerar Ellevio vädersäkringsprojekt för cirka 300 miljoner kronor under perioden.

Modernisera och byta ut stora stationer som är viktiga knutpunkter i elnätet. Ett viktigt arbete för att kunderna ska ha så få och korta strömavbrott som möjligt. I planen finns bland andra stationer i Kville, Ängås, Fjällbacka och Hjälmstad. Totalt handlar det om investeringar på cirka 200 miljoner kronor.

#bohuslän #eldistribution #ellevio #energi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0