Eldistribution
2 min lästid

Ny vice VD på Bixia

20:e juni 2022, 13:18
Ny vice VD på Bixia
Bildkälla Bixia
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Magnus Reitersjö tillträder tjänsten som affärsenhetschef och vice VD på elbolaget Bixia den 29 september. Han kommer närmast från tjänsten som Treasurychef på Södra Skogsägarna och har innan dess varit chef för finansiell handel på Bixia. Magnus ersätter Stefan Braun som nu är vice VD på Bixia och avslutar sin tjänst efter sommaren.

– Det är en spännande tid att komma tillbaka till branschen, med en hel del utmaningar. Samtidigt är möjligheterna enorma och el har aldrig varit så intressant och uppmärksammat som just nu. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Bixias fortsatta resa in i det nya energilandskapet, säger Magnus Reitersjö.

Mellan 2009 och 2017 jobbade Magnus Reitersjö som portföljförvaltare och chef för finansiell handel på Bixia. Dessförinnan jobbade han med aktiehandel på SEB. Sedan 2017 är han Treasurychef på Södra Skogsägarna.

I sin nya roll som affärsenhetschef på Bixia blir han ansvarig för de största förbrukarkunderna och elproducenter samt företagets krafthandel. Bixia är direktaktör på elbörserna NordPool och Nasdaq Commodities, företaget är också balansansvarig gentemot Svenska Kraftnät i samtliga svenska elområden.

– Det är med stor förväntan jag ansluter till teamet. Jag tar med mig en bred erfarenhet inom finansiell handel och riskhantering och jag ser fram emot att vi tillsammans skall fortsätta att utveckla Bixias starka kunderbjudande inom elhandel, säger Magnus Reitersjö.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0