Energi
2 min lästid

E.ON anlitar Empower

25:e januari 2016, 10:30
E.ON anlitar Empower
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Empower har vunnit kontrakten för helrenoveringen av tre transformatorstationer i närheten av Malmö. Kontrakten är en strategiskt viktig vinst för Empower som nu tar ett stort steg in den svenska marknaden för transformatorstationer.

-E.ONs beslut att välja oss som huvudentreprenör för alla tre stationer, och inte bara en, är ett tydligt bevis för att Empower har den kompetens och de muskler som behövs för den här typen av uppdrag. Vi ser fram emot ett gott samarbete med E.ON och ett effektivt och avbrottsfritt projekt, säger Andreas Enbom, affärsområdeschef Power Network Services, Empower

Kontraktet är en totalentreprenad för transformationsstationerna Borrby, S:t Olof och Sövestad som alla ligger inom 1 timmes radie från Malmö. Kontraktet omfattar allt från design, rivning, byggnation, dokumentation etc. till driftsättning och slutbesiktning. Arbetet med designen har redan påbörjats och själva arbetet i stationerna kommer att ske under 2016 med beräknad slutbesiktning i oktober och november. Projektet beräknas omfatta som mest upp till 20 personer.

– Det är ett stort och spännande projekt som vi nu har framför oss. Kvalité och arbetssäkerhet är alltid vår högsta prioritet och vi har därför valt att ha egna Byggarbetsmiljösamordnare vilket gör att vi kan ta heltäckande ansvar för arbetsmiljöplanerna i våra kundprojekt. Med BAS P och BAS U internt har vi kompetens hela vägen från planering, riskbedömning och projektering till utförande för våra projekt inom Power Network Services, säger Anders Enbom.

#e.on #empower #energi #transformatorstationer
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0